Ζεστό κοκτέϊλ Καφέ – Κονιάκ

120
Ζεστό κοκτέϊλ Καφέ - Κονιάκ

Υλικά

1 φλούδα πορτοκαλιού

2 μπαστουνάκια κανέλας

4 γαρίφαλα

2 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

2,1/2 φλιτζ. δυνατό καφέ (ζεστό)

6 κουτ. σούπας κονιάκ

2/3 φλιτζ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Ζεστένετε σε μια κατσαρόλα τον καφέ, τη φλούδα από το πορτοκάλι, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το κονιάκ και φλαμπάρετε με προσοχή. ¨οταν κοπάσουν  οι φλόγες, προσθέστε το στον καφέ. Περάστε το μείγμα από σπυρωτήρι και σερβίρετε σε κούπες, προσθέτοντας σαντιγί. Διακοσμήστε με κανέλα σκόνη.