Κέικ με Καφέ και Καρύδια Πέκαν

276
Κέικ με Καφέ και Καρύδια Πέκαν

Υλικά

4 μεγάλα αυγά

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

3 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους

1 φλιτζ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζ κομματιασμένα καρύδια πέκαν

Για το Γλασάρισμα

1 πακέτο μαλακό βούτυρο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

Καρύδια πέκαν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βουτυρώνουμε δύο ταψιά των 60×20 εκ. και καλύπτουμε τα τοιχώματα τους με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας καφέ σε μπεν μαρί, ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες και παχύρευστο.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Γεμίζουμε ισόποσα τα δύο ταψιά. Ψήνουμε για 15’20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα βγάζουμε τα κέικ από τα ταψιά και πετάμε τα χαρτιά.

Για το Γλασάρισμα

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό στον υπόλοιπο καφέ και το ανακατεύουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του κέει και διακοσμούμε με τα καρύδια.