Μακαρονάδα με ροζ σάλτσα

137
Μακαρονάδα με ροζ σάλτσα

Υλικά 

για τα ζυμαρικά

500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι

5 λίτρα νερό ή ζωμό

αλάτι

για τη σάλτσα

250γρ. κρέμα γάλακτος

100γρ. σάλτσα ντομάτας

8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση

4 φέτες μπέικον κομμένες σε 4 κομμάτια

50 γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας όμως ½ ποτήρι (4-5 κουταλιές της σούπας) από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο στην συσκευασία χρόνο βρασμού (να είναι αλ ντέντε).

Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα το βούτυρο με το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα το μπέικον προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα σπαγγέτι και το νερό που έχουμε κρατήσει στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.

Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα

Πηγή