Μπισκοτένια τουρτίτσα σε 3 κινήσεις

141
Μπισκοτένια τουρτίτσα σε 3 κινήσεις

Υλικά 

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
250 γρ μαργαρίνη
1 λίτρο γάλα
6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
100γρ κουβερτούρα
2 φακελάκια σαντιγύ σε σκόνη
λίγο κονιάκ
λίγο τριμμένο φουντούκι ή καρύδι (προεραιτικά)
τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα *

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα στα 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή τσέρκι χωρίς να τα στρώσουμε,τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ή καρύδι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,την μαργαρίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα(Δεν θέλουμε να πήξει πολύ,ώστε να εισχωρήσει ανάμεσα στα μπισκότα). Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τα 2 φακελάκια σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες,την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς

* Μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας [λιώνετε σε μπεν μαρί 2 κουβερτούρες με λίγο γάλα]