Πεντανόστιμοι κρεμμυδοκεφτέδες

265
Πεντανόστιμοι κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά 

2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου ½ κιλό)
3-4 αυγά
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φέτες ψωμιού (ψίχα μόνο)
λίγο αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε και ζεματίζουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λιγάκι. Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα μας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο, τόσο ώστε να πέφτει μαζικά το μείγμα μας από το κουτάλι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.

Πηγή