Σούπα κολοκύθας

192
Σούπα κολοκύθας

Υλικά για 4 άτομα

750γρ. κολοκύθα

1 κρεμμύδι

1 κουτ. σούπας λάδι

500ml γάλα

50γρ. κοπανισμένα αμύδγαλα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο ακόμα. Περιχύνουμε με ένα λίτρο νερό και βράζουμε την κολοκύθα περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.

Πολτοποιούμε την κολοκύθα και την αναμειγνύουμε με το γάλα. Ρίχνουμε τα αμύδγαλα, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και δένουμε τη σούπα με το μείγμα. Στο τέλος χτυπάμε τον κρόκο και τον προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας.