Σούπα μινεστρόνε

250
Σούπα μινεστρόνε

Υλικά για 4 άτομα

1 μικρό κρεμμύδι

½ πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, πλυμένο και ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

½ σέλινο, κομμένο σε κύβους

100 γρ. φασολάκια

1πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πολτό ντομάτας

1 1/2 λίτρο νερό

3 κουτ. σούπας μπιζέλια

50 γρ. μικρά ζυμαρικά

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φασολάκια, τις πατάτες και τον μαϊντανό και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το νερό και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Προσθέστε τα μπιζέλια και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά (ελέγξτε τις οδηγίες του πακέτου για το χρόνο μαγειρέματος των ζυμαρικών.