Υλικά για 4 άτομα
1 μικρό κρεμμύδι
½ πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
½ σέλινο, κομμένο σε κύβους
100 γρ. φασολάκια
1πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πολτό ντομάτας
1 1/2 λίτρο νερό
3 κουτ. σούπας μπιζέλια
50 γρ. μικρά ζυμαρικά
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φασολάκια, τις πατάτες και τον μαϊντανό και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το νερό και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Προσθέστε τα μπιζέλια και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά (ελέγξτε τις οδηγίες του πακέτου για το χρόνο μαγειρέματος των ζυμαρικών.