Σούπα Παρμαντιέ

172
Σούπα Παρμαντιέ

Υλικά 

600γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους

2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

2 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι

1½ λίτρα νερό ή ζωμός

1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο αν χρησιμοποιούμε. Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.

Αφού βράσουν οι πατάτες περνάμε τα υλικά από σήτα ή μπλέντερ. Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο φρέσκο, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή