Τραγανές πατατοτυροκροκέτες

273
Τραγανές πατατοτυροκροκέτες

Υλικά

2 φλιτζ. κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
1 αυγό, χτυπημένο
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
χοντροκομμένο αλάτι
1/4 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.

Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.

Σερβίρετε ζεστό.