Υλικά
1 κουτ. σούπας ξερή ή 25γρ νωπή μαγιά ξερή ή φρέσκια
½ κουτ. γλυκού αλάτι
0,25γρ. ή ένα φακελάκι σαφράν
60γρ βούτυρο
1 φλυτζ. γάλα
5 κουτ. σούπας μέλι
5 κουτ. σούπας γιαούρτι
4 φλυτζ. ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 σταφίδες
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια. Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.
Πηγή: filenades.gr