Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο

236
Ψωμάκια με καλαμποκάλευρο

Υλικά 

170γρ. καλαμποκάλευρο

170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ. γιαούρτι παραδοσιακό

100ml νερό

1 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

1 κουτ. γλυκού γεμάτη αλάτι

1-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε τα άλευρα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το νερό και τη σόδα (τη διαλύουμε στο νερό) και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες της φόρμας μάφιν και βάζουμε ζυμάρι στη κάθε μια.

Χαράσουμε απο πάνω τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

Πηγή