Cupcakes tiramisu για δύο

184
Cupcakes tiramisu για δύο

Yλικά

Για τα cupcakes:

4 κουτ. σούπας μαλακό βούτυρο αλατισμένο,

1/4 φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 μεγάλο ασπράδι αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου

6 κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού baking soda

1 πρέζα αλάτι

Για τον εσπρέσο-Kahlua:

1 φλιτζ. ζεστό εσπρέσο

1/4 φλιτζ. λικέρ Kahlua

Για την επικάλυψη:

4 κκουτ. σούπας mascarpone,

3 κουτ. σούπας αλατισμένο βούτυρο

1 φλιτζ.άχνη ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού Kahlua

1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 κόκκους εσπρέσο που καλύπτονται με σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και τοποθετούμε τέσσερα φλιτζάνια σε μια ένα ταψί για muffin. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα. Στο τέλος, τοποθετούμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν.

Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 16-19 λεπτά. Για να δεις αν είναι έτοιμα, τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα μέχρι να βγει καθαρή.

Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί τον εσπρέσο και τον Kahlua. Ακριβώς πριν από το σερβίρισμα, δημιουργούμε μια τρύπα στα cupcakes χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, και σιγά-σιγά τοποθετούμε το μείγμα espresso.

Στη συνέχεια, χτυπάμε μαζί όλα τα συστατικά για την επικάλυψη μέχρι να είναι σταθερά. Τοποθετούμε το frosting σε μια σακούλα για σαντιγί και το απλλώνουμε στα cupcakes. Αν δεν έχετε σακούλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι και κουτάλι.

Τοποθετήστε στην κορυφή των cupcake τα σοκολατάκια εσπρέσο και σερβίρετε.

Πηγή