Βραχάκια με λευκή σοκολάτα

172
Βραχάκια με λευκή σοκολάτα

Υλικά

1 φλιτζ. ή 140 γρ. κάσιους ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

200 γρ. λευκή σοκολάτα

Αποξηραμένα cranberries (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μακρόστενο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο βάλτε αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τους ξηρούς καρπούς και αφήστε τους να καβουρντιστούν για 5 περίπου λεπτά στους 180C.

Στη συνέχεια, κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, ρίξτε την σε ένα μικρό σκεύος που θα βάλετε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Προσθέστε μέσα τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε να ανακατεύετε. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να προσθέσετε και τα cranberries, αν σας αρέσουν, για να γίνουν πιο μαλακά τα βραχάκια. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, πάρτε λίγο-λίγο απ’ το μίγμα και βάλτε το σε έναν δίσκο με με αντικολλητικό χαρτί- δεν χρειάζεται να δώσετε στα βραχάκια τέλειο σχήμα.

Μόλις τελειώσει το μίγμα, αφήστε τα σοκολατάκια να «δέσουν» σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα πριν τα δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές τάπερ για να μην χάσουν τη φρεσκάδα τους τις επόμενες μέρες.

Πηγή