Κοτόπουλο με ρύζι και κάστανα

103
Κοτόπουλο με ρύζι και κάστανα

Υλικά

1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

2 ποτήρια ρύζι τύπου Basmati

4 ποτήρια ζωμό κότας

3 κουτ. σούπας βούτυρο

350γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

50γρ. βύσσινα ξερά χωρίς κουκούτσια

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα βύσσινα για περίπου 1 ώρα. Κοκκινίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου με μια κουτιαλιά βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτρι, το πλένουμε κάτω από τη βρύση με καυτό νερό για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να σουρώσει.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε έπειτα το ρύζι ενώ ανακατεύουμε για 6-8 ΄λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κάστανα και τα βύσσινα, τις μερίδες κοτόπουλου, μετρούμε τη σάλτσα του κοτόπουλου και συμπηρώνουμε με τον καυτό ζωμό ώστε να έχουμε 4 ποτήρια ζωμό. Περιχύνουμε με το ζωμό το ρύζι και αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο μάτι και σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε.