Φιλετάκια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και φρέσκα αρωματικά

170
Φιλετάκια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και φρέσκα αρωματικά

Υλικά

1 κρέμα γάλακτος

3 μέτρια ψαρονέφρια (από 300γρ. περίπου το καθένα)

250γρ. λευκά στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 κουτ. σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας μπράντι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο

Για τη γαρνιτούρα

2 μέτρια κολοκυθάκια

2 μέτρια καρότα

200γρ. κίτρινη κολοκύθα

4-5 παπανάκια

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τα ψαρονέφρια σε φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ζεστένετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρετε για λίγα λεπτά γυρίζοντας τες και από τις 2 πλευρές. Όταν πάρει λίγο χρώμα το κρέας, προσθέτετε τα μανιτάρια και το χυμό λεμονιού. Αλατίζετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν να μανιτάρια. Σβήνετε με το μπράντι, αφήνετε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα μυρωδικά. Χαμηλώνετ τη φωτιά και αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τη γαρνιτούρα

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ελάχιστα λεπτά. Μοιράζετε τα φιλετάκια στα πιάτα, τα σκεπάζετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα λαχανικά.