Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

163
Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Υλικά 


    500 γρ. αρακάς καθαρισμένος

    2 καρότα κομμένα σε φέτες

    2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

    1 κρεμμύδι ξερό

    ψιλοκομμένο

    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

    1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

    1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

    1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

    αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.


Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.


Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

argiro.gr