Ηπειρώτικη ριζόπιτα

148
Ηπειρώτικη ριζόπιτα

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο

1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
1 φλιτζ. γάλα

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί φέτα
400 γρ. μυζήθρα ανάλατη
1 ½ φλιτζ. βρασμένο ρύζι Καρολίνα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180C.
Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.