Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά

148
Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)

500γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε 4 κομμάτια

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. μαϊντανός

500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου

1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον πελτέ, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα περίπου, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή