Κρεμώδης πουρές από κυδώνι

142
Κρεμώδης πουρές από κυδώνι

Συνταγή της Ντίνας Νικολάου

Υλικά για 6 άτομα

6 μέτρια κυδώνια

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1,1/2 λίτρο ζωμό της αρεσκίας σας ή νερό

1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη

60ml ελαιόλαδο

200γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος

150γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια από φλούδες και κουκούτσια. Κάθε κυδώνι που καθαρίζουμε το τρίβουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με 1 λίτρο ζωμό ή νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλο το υγρό. Αν προτού μαλακώσουν σωθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον. Πολτοποιούμε τα κυδώνια με το μπλέντερ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και “μαγειρεύουμε” ελαφρώς τον πολτό από τα κυδώνια για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και σχετικά πυκνή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.