Υλικά
18 λαζάνια
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
3 συσκευασίες σάλτσα με βασιλικό
4 τρυφερά κολοκύθια
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κουτ. σούπας τρίμμα φρυγανιάς
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γρ. ανθότυρο
200 γρ φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια με κεφτεδάκια, κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κουτ. σούπας σάλτσα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Για τη κρέμα φέτας
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε.
Για το μοντάρισμα στο ταψί
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κουτ. σούπας σάλτσα. Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες. Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα. Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200º C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10′ και κόβουμε σε κομμάτια. Τα σερβίρουμε ζεστά.
argiro.gr