Υλικά
1 κιλό κυδώνια
750γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη. Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράση η μαρμελάδα.
Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα. Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.