Σοτέ κοτόπουλο με κάρυ

140
Σοτέ κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε λωρίδες
1 κουτ. γλυκού κάρυ
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ φλιτζ. λευκό κρασί
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 3 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σένα μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το κοτόπουλο. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2 λεπτά. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν).

Σερβίρουμε.

Πηγή