Σουφλέ με γαλοπούλα και μπρόκολο

195
Σουφλέ με γαλοπούλα και μπρόκολο

Υλικά

2 ½ φλιτζ. μπρόκολο (τις φουντίτσες) βρασμένο πολύ λίγο

4 φλιτζ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι

200 γρ. γαλοπούλα βραστή (αλλαντικό) σε λωρίδες

½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

½ φλιτζ. τυρί τύπου κασέρι τριμμένο

8 αυγά

½ φλιτζ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι βάζετε το ελαιόλαδο. Κουνάτε το ταψάκι για να λαδωθεί παντού. Βάζετε τις πατάτες και από πάνω το μπρόκολο, τη γαλοπούλα και τα τυριά.

Σε ένα δοχείο χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στο ταψάκι και ανακατεύετε ελαφρώς. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.