
Υλικά για 6 άτομα
30γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
4 κρεμμύδια εσαλότ
30γρ. βούτυρο
30γρ. αλεύρι
250ml ξηρό λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
40γρ. παρμεζάνα
1 ματσάκι σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε 600ml νερό τουλάχιστον για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια σ’ ένα σουρωτήρι και κρατάμε το νερό τους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και συνεχίζουμε ακόμα λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό από τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατόπιν να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Τρίβουμε την παρμεζάνα. Πλένουμε το σχοινόπρασο, το τινάζουμε για να στεγνώσει και το κόβουμε σε μικρά ρολάκια. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και βγάζουμε τα περισσότερα μανιτάρια. Λίγο πριν το σερβίρισμα χτυπάμε τη σούπα με το μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σχοινόπρασο.