Σπρινγκ Ρολς με Λαχανικά

221
Σπρινγκ Ρολς με Λαχανικά

Υλικά

2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 φρέσκα μανιτάρια πλευρότους ζουλιέν

1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ζουλιέν

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ζουλιέν

1/2 κούπας ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο

1/2 φύτρες από φασόλια

1/2 κούπας ψιλοκομμένο πράσο

3 κουτ. σούπας σόγια σως

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό

20 τετράγωνα φύλλα ζύμης για ανοιξιάτικα ρολά ή 2 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το καλαμποκέλαιο και σοτάρετε μέσα σε αυτό το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίξτε και ανακατέψτε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το λάχανο, τις φύτρες και το πράσο.

Ανακατέψτε τα 5′ πάνω στη φωτιά να μαραθούν, περιχύστε τα με τη σόγια, προσθέστε το αλάτι και το κορν φλάουρ κι αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Βάλτε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε φυλλαράκι ζύμης, γυρίστε προς τα μέσα τις δύο πλευρές επάνω από τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό. Στερεώστε το τελείωμα βρέχοντας τη ζύμη με λίγο νερό.

Ακουμπήστε τα ρολά σε επιφάνεια πασπαλισμένη με κορν φλάουρ για να μην κολλήσουν. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να φυλάξετε τα σπρινγκ ρολς στην κατάψυξη.

Τηγανίστε τα σε φριτάζα μέσα σε καυτό λάδι για 3-5 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ζεστά συνοδεύοντας τα με μια γλυκόξινη σάλτσα που θα βρείτε έτοιμη στην αγορά.