Συνταγή για Πατατόσουπα

142
Συνταγή για Πατατόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι λαχανικά σούπας

1 κρεμμύδι

750γρ. πατάτες

3 κόκκοι μπαχαριού

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

250ml ξινή κρέμα γάλακτος

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Ζάχαρη

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά, ενδεχομένως τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά με το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μπαχάρι και το ζωμό, ρίχνουμε αλάτι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ.

Αναμειγνύουμε την ξινή κρέμα γάλακτος με τη σούπα και καρυκεύουμε με μουστάρδα, ζάχαρη και πιπέρι. Προσθέτουμε προσεκτικά το βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με λουκάνικα ή σαλάμι πάριζα.