Αφράτα πεϊνιρλί

194
Αφράτα πεϊνιρλί

Υλικά

4 πεϊνιρλί

Για τη ζύμη

400 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι τύπου 00

220 ml χλιαρό νερό

1 μαγιά (ξηρή ή νωπή)

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (καπνιστή κατά προτίμηση)

100 γρ. κασέρι τριμμένο

2 φέτες μπέικον

Εκτέλεση 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και την αφήνουμε για 5΄. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10′ λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.

Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα σε μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί ή απλώνουμε σ’ αυτό μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη όπως στην εικόνα.

Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και μισή φέτα μπέικον σε κάθε πεινιρλί (αν θέλουμε, προσθέτουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, π.χ. ντομάτα τριμμένη, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, αυγό κ.ά.).

Τέλος, κλείνουμε τις άκρες (να πάρει σχήμα βάρκας), βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180-200οC για 20′ περίπου.

Πηγή: syntageskamomata.blogspot.gr