Γαριδόσουπα με πιπερόριζα

241
Γαριδόσουπα με πιπερόριζα

Υλικά για 4 μερίδες

5 κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές τσίλι

2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμύδια

2 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο λεμονόχορτο

8 καρύδια κεμίρι

1,1/2 κουτ. γλυκού γαριδόπαστα

1/4 κουτ. γλυκού σαφράν σκόνη

3 κουτ. σούπας λάδι

600γρ. ωμές γαρίδες

500ml γάλα καρύδας

100γρ. βλαστοί σόγιας

500γρ. λεπτά φρέσκα ζυμαρικά ρυζιού

10 φύλλα κορεάτικης μέντας

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα τσίλι για 15 λεπτά σε καυτό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με τα κρεμμύδια την πιπερόριζα, το λεμονόχορτο, τα καρύδια, τη γαριδόπαστα, το σαφράν και 1 κουτ. σούπας λάδι. Αφαιρούμε από τις γαρίδες το έντερο και τις πλένουμε. Σε 1 κουτ. σούπας λάδι, τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι σε 750ml νερό για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε και σουρώνουμε το ζωμό.

Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι σε ένα γουόκ και τσιγαρίζουμε την γαριδόπαστα για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Ρίχνουμε μέσα και τους στραγγισμένους βλαστούς σόγιας και τους ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά ρυζιού για 30 δευτερόλεπτα σε κοχλαστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα αναμειγνύουμε προσεκτικά με τη σούπα. Γαρνίρουμε τη σούπα με τις γαρίδες και την πλυμένη μέντα και σερβίρουμε.