Υλικά για 4 άτομα
Για τα μανιτάρια
340 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Για το ψωμί
1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
340 γρ. τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Για το ψωμί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Κόβετε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψετε μέχρι κάτω. Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βάλετε τα μανιτάρια μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψτε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνετε πάνω από το ψωμί. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180C για 15 λεπτά. Ξετυλίγετε το ψωμί και ψήνετε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.