
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
16 κρεμμυδάκια για στιφάδο
6 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι μπύρα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2-3 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης για το γαρνίρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τα καρότα και κόβετε τα κρεμμυδάκια στη μέση αν είναι μεγάλα και τα καρότα σε φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέστε τις μπριζόλες. Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Μεταφέρετε τα λαχανικά και τις μπριζόλες στη γάστρα, προσθέστε τη μπύρα, το θυμάρι και τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ώρα και 30 λεπτά. όταν ψηθεί το φαγητό, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.
Σημείωση:Αν σας βολεύει καλύτερα μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπριζόλες με 570γρ. μοχάρι