Καλαμαράκια γιαχνί

312
Καλαμαράκια γιαχνί

Υλικά 

1 κιλό καλαμαράκια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλιτζ. βασιλικός
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.

Σερβίρουμε.

Πηγή