Κεφτεδάκια με λεμόνι και σαφράν από την Τυνησία

202
Κεφτεδάκια με λεμόνι και σαφράν από την Τυνησία


Υλικά

750γρ. ανάμεικτος κιμάς από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1/4 του γρ. ίνες σαφράν
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Από 1 κουτ. γλυκού, κύμινο, κόλιανδρο, κανέλα και καπνιστή πάπρικα
2 λεμόνια
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο
5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Τρίβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε σε μπολ τον κιμά και προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το κύμινο, το κόλιανδρο, την κανέλα και την πάπρικα. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια και αλευρώνετε. Καθαρίζετε το τζίντζερ και το τρίβετε από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη. 

Μουσκεύετε τις ίνες του σαφράν σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σοτάρετε το υπόλοιπο τριμμένο κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τα σοτάρετε, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το νερό με το σαφράν, κατεβάζετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το φαγητό στη γάστρα. Πλένετε τα λεμόνια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες με τη φλούδα τους. Βάζετε τις φέτες των λεμονιών ανάμεσα στα κεφτεδάκια. Συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Πασπαλίζετε με τον φρέσκο κόλιανδρο και το δύσμο πριν σερβίρετε.