Κοκτέιλ με Αυγά

114
Κοκτέιλ με Αυγά

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

1 κούπα μαγιονέζα

1 κουτ. γλυκού τριμμένο κρεμμύδι

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι

5 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

6 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες

3 ψιλοκομμένα τρυφερά μαρουλόφυλλα

Φετάκια λεμονιού και κλωναράκια μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την κέτσαπ, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε και ανακατέψτε τ’ αυγά, τα κρεμμυδάκια και τις ελιές.

Μοιράστε τα μαρουλόφυλλα σε 4-6 ποτήρια κοκτέιλ και τοποθετήστε επάνω το μείγμα των αυγών. Στολίστε με μια φέτα λεμονιού κι ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Σκεπάστε τα ποτήρια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο ως τη στιγμή που θα τα σερβίρετε. Συνοδέψτε τα με φετούλες ψωμιού αλειμμένες με σκορδάτο βούτυρο και φρυγανισμένες.