Κολοκυθοτηγανίτες

256
Κολοκυθοτηγανίτες

Υλικά

8 φλιτζ. κολοκύθα τριμμένη
4 αυγά
4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κουτ. σούπας γάλα
2/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 φλιτζ. περίπου δυόσμο και άνηθο μαζί, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2-1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μεγάλη γαβάθα, βάλτε την κολοκύθα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα νερά για 20-30 λεπτά. Στύψτε την κολοκύθα με το χέρι, τοποθετήστε σε διπλό χαρτί κουζίνας και πατήστε να βγει κι άλλο νερό. Με σύρμα χτυπήστε τα αυγά ελαφρά και προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το τυρί, το μείγμα δυόσμο, άνηθο και το εστραγκόν αν το χρησιμοποιήσετε. Βάλτε πιπέρι και ανακατέψτε ζωηρά, να διαλυθούν εντελώς οι σβόλοι. Προσθέστε την κολοκύθα και ανακατέψτε. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάλτε τηγάνι με 2 εκ. ελαιόλαδο και όταν κάψει, μεταφέρετε κουταλιές από το μείγμα και πατήστε να πλατύνουν ελαφρά οι κολοκυθοτηγανίτες. Μην τηγανίσετε πολλές μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα γίνουν τραγανές. Όταν ροδίσουν, αναποδογυρίστε να ψηθούν και από την άλλη. Κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα κολοκύθας. Σερβίρετε τις ζεστές