Κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος

240
Κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις κρέπες

4 μεγάλα αβγά

2 κούπες γάλα

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

6-7 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο

λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

200 γρ. ζαμπόν σε φέτες

600 γρ. κασέρι τριμμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

λίγο βούτυρο για το τηγάνι

200 γρ. μανιτάρια

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Για τη γέμιση

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγεται τις κρέπες σαν κύλινδρο.

Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!

Πηγή: news.gr