Λαχταριστές καριόκες, από την Αργυρώ!

266
Λαχταριστές καριόκες, από την Αργυρώ!

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 ποτήρι νερού (200 γραμμ.) άχνη
3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
1 φλιτζ. ελληνικού καφέ κονιάκ
1 βανίλια
600 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη


Εκτέλεση 

Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα. Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα. Παγώνουμε τα ρολά για 1 ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή:  argiro.gr