Λουκάνικα ριγανάτα και καραμανλίδικα πολύχρωμα

98
Λουκάνικα ριγανάτα και καραμανλίδικα πολύχρωμα

Υλικά 

2 λουκάνικα ριγανάτα κομμένα σε φέτες

2 λουκάνικα καραμανλίδικα κομμένο σε φέτες

4 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες φρέσκες κομμένες κονκασέ

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)

1 ποτήρι νερό

⅓ φλιτζ. δυόσμος (ψιλοκομμένα φύλλα)

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά και να πάρουν χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.

Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το δυόσμο. Σερβίρουμε.