Υλικά για 12 κομμάτια
150γρ. ανανά κονσέρβας
3 κουτ. σούπας ρούμι
250γρ. αλεύρι
50γρ. τρίμμα καρύδας
2 κουτ. σλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
125 γρ. ζάχαρη
80ml σπορέλαιο
200γρ. γιαούρτι με ανανά
Σαντιγί, νιφάδες σοκολάτας και μελισσόχορτο για το γαρνίρισμα
Βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς και το βάζουμε στο ψυγείο. Σουρώνουμε τον ανανά. Κατόπιν τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ραντίζουμε με ρούμι. Βάζουμε μερικά κομμάτια ανανά στην άκρη.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι και τον ανανά. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι τα στεγνά υλικά να υγρανθούν.
Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες του ταψιού και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μάφινς να σταθούν για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί, νιφάδες σοκολάτας, κομμάτια ανανά και μελισσόχορτο.