Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου

221
Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου

Συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά για 4 μερίδες

2 στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια μπουκιάς

8 λεπτές λωρίδες μπέικον χωρισμένες στη μέση

8 δαμάσκηνα ξερά (χωρίς κουκούτσι)

8 βερίκοκα ξερά

8 μικρά ξυλάκια για σουβλάκι

Αλάτι και πιπέρι

1 κούπα λευκό κρασί

1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Τυλίξτε τα κομματάκια του κοτόπουλου στις μισές λωρίδες μπέικον. Περάστε τα ανά δύο στα ξυλάκια βάζοντας ενδιάμεσα στο κάθε σουβλάκι   ένα δαμάσκηνο και ένα βερίκοκο ξερό. Αραδιάαστε τα σε ένα ταψάκι, περιχύστε τα με το κρασί και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα κι αραδιάστε τα σε σχάρα. Στο ζουμί προσθέστε το μισό βούτυρο και βράστε να συμπυκνωθεί σε πηχτή σάλτσα. Αλείψτε τα σουβλάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε τα στο γκριλ 2′-3′ από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τα συνοδεύοντας με τη σάλτσα και σπόρια ροδιού.