Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο

592
Μοσχαράκι κοκκινιστό σιγομαγειρεμένο

Υλικά

1 κιλό κρέας για κοκκινιστό κομμένο σε μικρές μερίδες(σπάλα, κιλότο, ελιά, χτένι)

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ζάρια

800γρ. ντοματάκια κονκασέ ή σάλτσα ντομάτας σπιτική

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. κρασί λευκό ή κόκκινο

ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος

2 φύλλα δάφνης

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, η φωτιά θέλουμε να είναι δυνατή. Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδίσει ελαφρά και να θωρακιστεί.

Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό να σκεπάσει καλά το κρέας. Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό.

Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται υγρά το φαγητό και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό.

Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.