Μπισκότα με κολοκύθα

136
Μπισκότα με κολοκύθα

Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι μαλακό

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ

1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

2,1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

1 φλιτζ. ηλιαίλεο

2 αυγά

2 φλιτζ. κολοκύθα

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μαρμελάδα κολοκύθα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε γαβάθα αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα σκόνη και τα μπαχαρικά. Σε άλλη γαβάθα αναμείξτε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, την κολοκύθα και τη βανίλια. Ενώστε τα δύο μείγματα,  ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Με κουτάλι της σούπας, πάρτε τη ζύμη και αδειάστε τη σε αλάδωτη αντικολλητική λαμαρίνα ή σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι το κέντρο του μπισκότου να το νιώθετε ελαστικό στο πάτημα. Μεταφέρτε σε σχάρα να κρυώσουν. Αν θέλετε, αλείψτε τα με μαρμελάδα κολοκύθας καθώς θα τα σερβίρετε.