Υλικά για 4 άτομα
6 μπούτια κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουτ. σούπας μελάσα
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα σύρμα εκτός από το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το μείγμα μελιού στο τηγάνι, γυρίζοντας το κοτόπουλο μια φορά. Μειώνετε την θερμότητα σε μεσαία προς χαμηλή.
Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας το κοτόπουλο κάθε 5 λεπτά.
Βγάζετε από την εστία το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Σερβίρετε αν θέλετε με ρύζι.