Νόστιμη, χορταστική μπιζελόσουπα

139
Νόστιμη, χορταστική μπιζελόσουπα

Υλικά  (για 4-6 μερίδες)

500 γρ. μπιζέλια

2 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

4 κούπες νερό

Φρέσκο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό τα μπιζέλια μαζί με το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν.

Πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιείτε και την αφήνετε να κρυώσει. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό. Τη βάζετε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.

Πηγή