Ορτύκια στο τηγάνι με εστραγκόν

171
Ορτύκια στο τηγάνι με εστραγκόν

Υλικά για 6 άτομα

12 ορτύκια καθαρισμένα και καψαλισμένα

1-2 φλιτζ. λευκό ξερό κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού

100γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1/2-1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ(προαιρετικά)

3-4 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα βάλτε τα πουλιά σε μια γαβάθα με τη μαρινάδα που θα φτιάξετε με το κρασί, τη δάφνη, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού. Φροντίστε να τα γυρίσετε 1-2 φορές για να πάρουν γεύση από όλες τις μεριές. Σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το μπέικον. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και φυλάξτε το. Προσθέστε τα ορτύκια, αφού τα στραγγίσετε καλά και τα σκουπίσετε να μην είναι υγρά. Φυλάξτε τη μαρινάδα.

Σοτάρετε τα πουλιά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα και κρατήστε τα ζεστά. Σοτάρετε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όταν μαλακώσουν βάλτε ξανά τα ορτύκια στην κατσαρόλα. Αδειάστε πάνω τους τη μαρινάδα, βάλτε το μπέικον και βράστε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας τους. Πετάξτε τα φύλλα της δάφνης, βάλτε το μισό μαϊντανό και βράστε για 3-5 λεπτά ακόμη, προσθέτοντας λίγο κρασί αν χρειάζεται.

Βγάλτε τα πουλιά και διατηρήστε τα ζεστά. Πρέπει να έχετε 1,1/2 φλιτζάνια σάλτσα. Αν έχετε περισσότερη, βράστε δυνατά να εξατμιστεί. Προσθέστε τη μουστάρδα, την κρέμα και το εστραγκόν και αν χρειάζεται δέστε τη σάλτσα με κορν φλάουρ, αφού το διαλύσετε σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι. Περιχύστε τα πουλιά με τη σάλτσα, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.