Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα

171
Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά για 2 άτομα

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι σκληρό

20 γρ. μαγιά νωπή

1 κουτ. γλυκού αλάτι

200 γρ. νερό

Για τη γέμιση

350 γρ. σπανάκι φρέσκο

350 γρ. ντομάτες σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι, Πιπέρι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.

Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.