Παγωτό κυδώνι

466
Παγωτό κυδώνι

Υλικά

4 Κυδωνια (περιπου 1 1/2 κιλο)

2 φασολακια βανιλια

2/3-3/4 φλιτζ. ζαχαρη

1/2 φλιτζ. κρεμα γαλακτος πηχτη

3 κουτ. σουπας μπραντυ ή λικερ Cointreau

λιγο χυμο λεμονι

Εκτέλεση

Μια μερα προτου να σερβιρετε το παγωτο, πλυντε τα κυδωνια και με μεγαλο μαχαιρι κοψτε στα εξι,χωρις να βγαλετε τα κουκουτσια και τους σπορους. Βαλτε σε κατσαρολα με τη βανιλια και 1 λιτρο νερο και βραστε για μια ωρα περιπου να μαλακωσουν παρα πολυ. Σουρωστε σε κωνικο τρυπητο η σε σητα με διπλο η τριπλο τουλουπανι, πιεζοντας τα κυδωνια να βγει ο χυμος τους. Θα παρετε περιπου 3 φλυτζανια χυμο. Αν ειναι λιγοτερο, συμπληρωστε με κρυο νερο. Σε κατσαρολα, βραστε το χυμο απο τα κυδωνια με τη ζαχαρη για 10 λεπτα, ανακατευοντας συνεχεια. Σε μιξερ χτυπηστε την κρεμα να γινει σαντιγι, προσθετοντας σιγα, σιγα το σιροπι και το μπραντι η λικερ. Δοκιμαστε και διορθωστε τη γευση με ζαχαρη ή λεμονι αν χρειαζεται. Μεταφερετε σε παγωτομηχανη και παγωστε ακολουθοντας τις οδηγιες του κατασκευαστη.