Υλικά
3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
10 αγκινάρες Ιερουσαλήμ (μεσαίου μεγέθους)
1 πατάτα
3 μικρά γογγύλια
6 κουταλιές βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
120 γρ. τυρί Gruyere
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ, κόψτε τις αγκινάρες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Ρίξτε τις αμέσως στην κρέμα και ανακατέψτε. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και τα γογγύλια σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και ανακατέψτε τις αγκινάρες.
Απλώστε σε ένα ταψί λίγο βούτυρο. Απλώστε σε στρώσεις τα λαχανικά αλατοπιπερώνοντας και γαρνίροντας με λίγο τυρί. Την τελευταία στρώση καλύψτε την με τυρί. Τοποθετήστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στο τυρί.
Σκεπάστε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 15 λεπτά και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Συνεχίστε το ψήσιμο για τα υπόλοιπα 15 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφένι χρώμα. Αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρετε! Προεραιτικά γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.