
Υλικά
Για τη ζύμη
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας νερό
1 βανίλια
Για την κρέμα λεμονιού
Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια
4 αυγά
325 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά. Παίρνετε ένα ταψί παραλληλόγραμμο περίπου 50Χ25 διαστάσεις, το βουτυρώνετε και βάζετε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνετε το μείγμα και βάζετε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνετε στους 180 βαθμούς μόνο αντιστάσεις. Το αφήνετε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλετε, το αναποδογυρίζετε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάτε.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Αλείφετε όλη την επιφάνεια με την κρέμα λεμονιού και το τυλίγετε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό, καλύπτετε το ρολό με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια το κόβετε σε λωρίδες.
Για την κρέμα λεμονιού
Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά. Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Χαμηλώνετε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και μετά ρίχνετε την κρέμα λεμονιού σε κορνέ. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.