Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας

625
Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας

Υλικά

4 φλιτζ. ποικιλία από φρέσκα σαλατικά

1 χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου

100γρ. ταλαγάνι κομμένο σε λεπτές φέτες

4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες

Για το ντρέσινγκ

4 λιαστές ντομάτες σε λάδι

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

1/2 σκελίδα σκόρδο

5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. γλυκού κάππαρη

1/4 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό

Αλάτι

Εκτέλεση

Στραγγίξτε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις βάζετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ και τα πολτοποιείτε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε το ταλαγάνι 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε σε ένα μπολ τα σαλατικά και τις κομμένες λιαστές ντομάτες και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ. Βάλτε επάνω από τα σαλατικά τις ψημένες φέτες τυριού, πασπαλίστε με τα φύλλα του δυόσμου και σερβίρετε.