Σαλάτα Iceberg

254
Σαλάτα Iceberg

Υλικά

1 Iceberg
4 κλωνάρια σέλερι
2 καρότα
5 ντοματίνια
1/4 κούπας σπόρια ροδιού


Για τη Σάλτσα

1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο μετσοβόνε ή οποιοδήποτε άλλο τυρί για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χωρίστε το iceberg στα 6 και ανοίξτε το σαν αστέρι σε μια βαθουλή πιατέλα. Καθαρίστε τα κλωνάρια του σέλερι από τις σκληρές ίνες και χωρίστε τα σε κομματάκια. Με τον καθαριστή λαχανικών, χωρίστε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες και σκορπίστε τες μαζί με το σέλερι, τα ρόδια και τα ντοματίνια που θα έχετε κόψει στη μέση, εδώ κι εκεί πάνω στο iceberg.

Βάλτε τα υλικά της σαλάτας σε βαζάκι με καλό κλείσιμο και χτυπήστε τα να ενωθούν. Περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.